Skip to Content
harjoittelu ja työskentely osioetusivu

Harjoittelu ja työskentely

Opintoihin liittyvän työharjoittelun tai työssäoppimisjakson voi suorittaa myös ulkomailla. Tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia sekä korkeakouluopiskelijoille että ammattiin opiskeleville.

Lisäksi ulkomaille voi lähteä esimerkiksi vapaaehtoistyöhön, palkkatyöhön tai au pairiksi.

Täysi-ikäisellä on enemmän vaihtoehtoja lähteä maailmalle, sillä työnantajat palkkaavat yleensä vain 18 vuotta täyttäneitä. Joitakin mahdollisuuksia on tarjolla myös alle 18-vuotiaille esimerkiksi työleireillä ulkomailla.

Mitä ulkomaan työkokemus antaa?

Työskennellessäsi ulkomailla kartutat samalla sekä työkokemustasi että elämänkokemustasi. Työskentely ulkomailla kehittää joustavuutta, itsenäisyyttä, ongelmanratkaisutaitoa, kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja taitoa mukautua uudenlaisiin tilanteisiin, puhumattakaan kielitaidosta.

Suomalaiset työnantajat arvostavat ulkomailta saatua työkokemusta. Monessa suomalaisessa työpaikassa edellytetään nykyään vähintään hyvää englannin taitoa. Englannin taidon lisäksi jonkun muun vieraan kielen sujuva hallinta voi olla todellinen valttikortti työnhaussa. Myös hyvin ruotsin kieltä osaaville on kysyntää työpaikoilla.

Ulkomaan työkokemus ei kuitenkaan automaattisesti avaa ovia uusiin työpaikkoihin, vaan sinun tulee osata perustella, mitä hyötyä kokemuksestasi on ollut ja millaisia hyödyllisiä tietoja ja taitoja olet oppinut ulkomailla.

Päivitetty 20.11.2015   Tulosta
Back to top