Skip to Content

Korkeakouluopiskelijat

Suomalaisia korkeakouluopiskelijoita lähtee ulkomaille vaihtoon enemmän kuin koskaan aiemmin. Entä jos sinäkin lähtisit?

Opiskelijavaihto on hyvä tapa hankkia kansainvälistä kokemusta, jos opiskelet ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Opiskelijavaihtoon voit lähteä vaihto-ohjelman kautta tai omatoimisesti.

Ulkomaan kokemusta voi hankkia myös suorittamalla opintoihin liittyvän harjoittelun ulkomailla. CIMOlla on joitakin kansainvälisiä harjoitteluohjelmia korkeakouluopiskelijoille. Harjoitteluohjelmia tarjoavat CIMOn lisäksi mm. oppilaitokset, opiskelijajärjestöt, kansainväliset organisaatiot ja yritykset. Harjoittelupaikan voi järjestää myös itse.

Ulkomaille voi lähteä suorittamaan myös koko korkeakoulututkinnon. Usein ulkomaille hakeudutaan suorittamaan aluksi alempaa korkeakoulututkintoa. Voit aloittaa opinnot ulkomailla myös Suomessa suoritetun alemman korkeakoulututkinnon jälkeen.

Erilaiset kurssit tarjoavat korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden lyhyempään ulkomaanjaksoon. Kannattaa tutustua esimerkiksi ulkomaisten korkeakoulujen kesäohjelmiin.

Lisäksi ulkomaille voi lähteä mm. kansainvälisille työleireille, vapaaehtoistyöhön tai palkkatyöhön. Alle 30-vuotiaat opiskelijat voivat osallistua nuorten kansalaistoimintaan ja vapaa-ajan harrasteisiin liittyviin ohjelmiin. Voit osallistua nuorisovaihtoihin tai eurooppalaisten nuorisoaloitteiden tekoon.

Etsitkö maakohtaista tietoa?

Maatieto.net tarjoaa tietoa korkeakouluopinnoista eri maissa.

Kokemuksia maailmalta


Päivitetty 23.11.2015   Tulosta
Back to top