Maailmalle.netin uutisia

Opiskelemaan Ruotsiin! -webinaari ti 27.3.2018 klo 16.00–17.30

Oletko ajatellut, että voisit opiskella koko tutkinnon Ruotsissa? Seuraava yhteishaku Ruotsin korkeakouluihin on 15.3.–16.4.2018. Osallistu Opiskelemaan Ruotsiin -webinaariimme!

Webinaarin järjestävät Opetushallituksen Maailmalle.net-tiimiläiset yhdessä kahden Uppsalassa opiskelevan suomalaisen, Emmi Henrikssonin ja Saana Vitikaisen, kanssa.

Webinaarin aikana Emmi ja Saana kertovat Ruotsiin hakemisesta ja siitä, millaista Ruotsissa on opiskella ja elää. Lopuksi voit esittää kysymyksiä, joihin Emmi, Saana ja Maailmalle.net-tiimi vastailevat. Huomaathan, että webinaarissa käsitellään pääasiassa ruotsinkielisiä opintoja, joihin haetaan lukion jälkeen.

Webinaari on tarkoitettu kaikille Ruotsissa opiskelusta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Kom och bli inspirerad!

Jos et pysty osallistumaan webinaariin, voit katsoa webinaarin videotallenteen myöhemmin Maailmalle.netin Youtube-kanavalta.

Linkki webinaariin: Maailmalle.net-tila (Adobe Connect): https://cimo.adobeconnect.com/maailmalle 

Ennen webinaarin alkua kirjaudu sisään tilaan vieraana (Enter as a Guest -> Enter Room)

Tärkeää:

1. Lue hyvissä ajoin ennen webinaaria Maailmalle.netissä Opiskelu Ruotsissa -opas. Webinaarissa ei käydä kaikkia hakemiseen liittyviä yksityiskohtia läpi, joten saat webinaarista parhaan hyödyn irti, jos sinulla on jo jokin käsitys, miten Ruotsiin haetaan.

2. Voit aloittaa hakemuksesi tekemisen oppaan ohjeiden mukaan Antagning.se-palvelussa jo ennen webinaaria. Haku aukeaa to 15.3.

Emmi Henriksson
Moikka! Täällä kirjoittelee 20-vuotias porilainen lakiopiskelija Emmi. Opiskelen toista vuotta oikeustieteellisessä täällä Uppsalassa. Lukiossa mun lemppariaineita oli vieraat kielet ja yhteiskuntaoppi. Uppsala on ihan upea opiskelijakaupunki! Ruotsissa ja Uppsalassa on ehdottomasti ihaninta ystävälliset ihmiset ja pienet kahvilat. Kannustan joka ikistä motivoitunutta opiskelijaa lähtemään Ruotsiin opiskelemaan! Ei ole mitään parempaa kuin maailmalle lähteminen – täällä jos jossain oppii uutta sekä itsestään että kaikesta ympärillään olevasta.

Emmi

Saana Vitikainen
Hei! Olen Saana Vitikainen, 21-vuotias vantaalainen, joka on löytänyt tiensä Ruotsin Uppsalaan. Opiskelen kolmatta vuotta lääketieteellisessä, ja tämä kolme vuotta on mennyt todella nopeasti. Maan, yliopiston ja koulutuksen valinta ei minulla ollut yksiselitteinen tai erityisen hyvin ennalta suunniteltu, mutta en voisi olla tyytyväisempi! Opiskelijaelämä yhdistettynä kauniiseen, sopivan kokoiseen Uppsalan kaupunkiin on ollut minulle täydellinen yhdistelmä. Hyvä plussa on myös erinomainen yhteys Arlandan lentokentälle, mistä lentääkin edullisesti takaisin rakkaaseen kotiin Suomessa. Pohjanlahden toisella puolella on hyvä olla, kun tietää saavansa erinomaisen koulutuksen ja tiedostaa, minkä edun kielen osaamisesta saa tulevaisuudessa esimerkiksi Suomeen palatessa.

Saana

Nähdään webinaarissa!

Emmi ja Saana sekä Maailmalle.net-tiimi


Palaa otsikoihin