Skip to Content
Palvelut 13-15

Tietoa ja neuvontaa

Aloita tiedonhankinta hyvissä ajoin ennen ulkomaille lähtöä. Varaa riittävästi aikaa myös käytännön järjestelyihin, kun lähtösi ulkomaille varmistuu. Varaudu siihen, että ulkomaille lähtö edellyttää sinulta aktiivista otetta ja asioiden selvittelyä itsenäisesti.

Kohdemaan kielen taitoa voit tarvita jo tiedonhankinnan alkuvaiheessa, kun tutustut maan koulutus- tai työtarjontaan. Joudut todennäköisesti ottamaan yhteyttä suoraan ulkomaisiin oppilaitoksiin, työnantajiin tai kohdemaasi viranomaisiin.

Et ole kuitenkaan yksin, vaan allaolevat neuvontapalvelut auttavat sinua löytämään tietoa eri vaihtoehdoista ja kysymään neuvoa oikeasta paikasta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Maailmalle-palvelut

Maailmalle-palvelut Opetushallituksessa on suunnattu Suomessa asuville nuorille ja opiskelijoille sekä muille erilaisista kansainvälistymismahdollisuuksista kiinnostuneille.

Voit kysyä:

 • opiskelusta ulkomailla
 • harjoittelusta ulkomailla
 • kansainvälisestä nuorisotoiminnasta ja
 • muista kansainvälistymisen vaihtoehdoista.

Henkilökohtaista neuvontaa saat:

 • lähettämällä kysymyksesi verkon kautta lomakkeella
 • soittamalla numeroon 0295 338 651 (pvm/mpm)
  ti–to klo 13–15.
 • Maailmalle.netin Facebook-sivulla
 • Maatieto.netin chatissa ti-to iltapäivisin tai mahdollisuuksien mukaan

Ylläpidämme nuorille suunnattuja verkkopalveluita Maailmalle.net ja Maatieto.net:

 • Maailmalle.net-palveluun on koottu tietoa erilaisista vaihtoehdoista lähteä maailmalle
 • Maatieto.net tarjoaa maakohtaisia linkkejä ja tietoa ulkomailla opiskelusta kiinnostuneille

Järjestämme myös infotilaisuuksia ulkomailla opiskelusta. Osallistumme satunnaisesti myös messuille ja alueellisiin tapahtumiin Suomessa. Tarkemmat tiedot ja ajankohdat löydät Maailmalle.netin tapahtumakalenterista.

Opetushallituksen kansainvälisistä ohjelmista vastaavat yksiköt neuvovat oppilaitosten ja muiden organisaatioiden edustajia kansainvälisen yhteistyön järjestämisessä: yhteystiedot

Maakohtainen neuvonta opiskelusta eri maissa

Joidenkin maiden suurlähetystöt tai kulttuuri-instituutit tarjoavat neuvontaa korkeakouluopiskelusta tietyssä maassa. Lue lisää sivulta Tietoa eri maista

Neuvonta työskentelystä ulkomailla

TE-palvelut antavat perustason neuvontaa työnhausta Euroopassa. Työpaikan etsintä vaatii kuitenkin paljon itsenäistä selvittelyä, varsinkin jos suuntaat Euroopan ulkopuolelle.

EURES on Euroopan maiden työvoimaviranomaisten verkosto, joka on auttaa työnhakijoita liikkumaan vapaasti eri maiden välillä. EURES-palveluista voit saada vinkkejä asumiseen ja työnhakuun toisessa Euroopan maassa. Voit chattailla eri maiden EURES-neuvojien kanssa perjantaisin: Chat EURES-neuvojien kanssa

Opinto-ohjaus ja ammatinvalinta

Kun tarvitset opinto-ohjausta tai ammatinvalinnan ohjausta, ota yhteyttä oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan tai työ- ja elinkeinotoimistoon.

Päivitetty 08.02.2017   Tulosta
Back to top