Skip to Content
Nuorisotoiminta

Kuva: Satu Haavisto

Nuorisotoiminta

Lapsille ja nuorille on tarjolla monenlaista kansainvälistä vapaa-ajan toimintaa. Kansainvälisiä kokemuksia ja uusia ystäviä voi hankkia sekä ulkomailla että Suomessa.

Nuoret voivat osallistua esimerkiksi

  • nuorisovaihtoihin
  • eurooppalaisten nuorisoaloitteiden tekoon
  • vapaaehtoistyöhön
  • kansainvälisille leireille
  • perhevaihtoihin ulkomaille.

Kansalaistoiminta

EU:n Erasmus+ –ohjelma tarjoaa 13–30-vuotiaille nuorille erilaisia kansalaistoiminnan mahdollisuuksia maailmalla.

Ohjelmasta voi hakea rahoitusta nuorisovaihtoihin ja nuorisoaloitteiden tekoon tai osallistua EVS-vapaaehtoispalveluun. Ohjelmaan osallistuvien nuorten ei tarvitse maksaa osallistumismaksua.

Osallistumaan kannustetaan etenkin niitä nuoria, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet kansainväliseen nuorisovaihtoon. Etusijalla ovat nuoret, joilla on muita nuoria heikommat mahdollisuudet kansainvälistyä esimerkiksi työttömyyden, syrjäisen asuinpaikan, vammaisuuden tai sairauden vuoksi.

Osallistujat saavat Youthpassin, joka toimii osallistumis- ja oppimistodistuksena. Youthpass-järjestelmän tavoitteena on tukea koulun ulkopuolisen oppimisen tunnustamista. Lue lisää: Youthpass

Leirit ja perhevaihdot

Kansainvälisille leireille ja perhevaihtoihin voi lähteä järjestöjen ja yhdistysten kautta. Yleensä ulkomaille suuntaavan nuoren perhe maksaa ainakin matkakulut ja leirimaksun.

Suurin osa leireistä ja perhevaihdoista on noin 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille, mutta joihinkin ohjelmiin voivat hakea myös 11–12-vuotiaat.

Päivitetty 15.02.2016   Tulosta
Back to top