Skip to Content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK

Hae kysymyksiä ja vastauksia ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muista kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Voit lähettää meille myös oman kysymyksesi, vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta.

Kysymykset vastauksineen tallennetaan ja osa niistä julkaistaan sivustolla. Julkaistut kysymykset toimitetaan siten, että kysyjän henkilöllisyys ja muut tunnistamista helpottavat seikat eivät tule esille.

Voit aina kysyä henkilökohtaista neuvontaa myös Maailmalle-neuvontapalveluista verkkolomakkeella ja puhelimitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä › Kirjoitan keväällä ylioppilaaksi ja haluaisin lähteä opiskelemaan taidealaa, esim. muotoilua tai graafista suunnittelua ulkomaille. Mistä löytäisin tietoa eri kouluista?

Kirjoitan keväällä ylioppilaaksi ja haluaisin lähteä opiskelemaan taidealaa, esim. muotoilua tai graafista suunnittelua ulkomaille. Mistä löytäisin tietoa eri kouluista?

Kysymys
Kirjoitan keväällä ylioppilaaksi ja haluaisin lähteä opiskelemaan taidealaa, esim. muotoilua tai graafista suunnittelua ulkomaille. Mistä löytäisin tietoa eri kouluista?
Vastaus
Taidealaa voi opiskella useissa eri maissa. Ensiksi sinun kannattaakin hieman rajata vaihtoehtoja esim. maan ja kielen perusteella. Mieti mm.:

*Missä haluat opiskella?
*Millainen kielitaito sinulla on?
*Millaisesta opiskelutyylistä pidät?
*Miten rahoitat opintosi?

Lisää perustietoa koko tutkinnon suorittamisesta ulkomailla: Korkeakoulututkinto >>

Tietoa eri maiden opiskelumahdollisuuksista löydät CIMOn Maatieto.net-palvelusta: Maatieto.net >>. Palvelusta löytyy linkkejä eri maiden koulutustarjontaa esitteleville verkkosivuille, joiden kautta saat lisätietoa opiskelumahdollisuuksista kyseisessä maassa. Joiltain verkkosivuilta voit etsiä oppilaitoksia mm. opetettavien oppiaineiden mukaan.

Maatieto.net-palvelussa on kattavia maaoppaita suosituimmista opiskelumaista ja tiiviitä maakortteja muista maista.
Back to top