Skip to Content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK

Hae kysymyksiä ja vastauksia ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muista kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Voit lähettää meille myös oman kysymyksesi, vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta.

Kysymykset vastauksineen tallennetaan ja osa niistä julkaistaan sivustolla. Julkaistut kysymykset toimitetaan siten, että kysyjän henkilöllisyys ja muut tunnistamista helpottavat seikat eivät tule esille.

Voit aina kysyä henkilökohtaista neuvontaa myös Maailmalle-neuvontapalveluista verkkolomakkeella ja puhelimitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä › Lähden ulkomaille opiskelemaan koko tutkintoa. Miten voin hakea Opetushallituksesta apurahaa?

Lähden ulkomaille opiskelemaan koko tutkintoa. Miten voin hakea Opetushallituksesta apurahaa?

Kysymys
Lähden ulkomaille opiskelemaan koko tutkintoa. Miten voin hakea Opetushallituksesta apurahaa?
Vastaus
Opetushallituksen apurahatarjonta opiskeluun ulkomailla on hyvin rajallinen. Opetushallituksesta ei voi hakea apurahaa mihin tahansa opiskeluun ulkomailla vaan apurahat liittyvät aina johonkin rahoitusohjelmaan. Rahoittaja, joka on yleensä kohdemaan viranomainen, määrittelee hakukriteerit. Tällä hetkellä (1/2017) kohdemaita ovat Venäjä, Meksiko, Kiina ja Japani (teeseremonia-apuraha).
Apurahat korkeakouluopintoihin ulkomaille >>

Perustutkinto-opiskelijat voivat saada Kelan opintotukea ulkomaille. Se on yleensä pääasiallinen tapa rahoittaa opinnot ulkomailla, mutta monet tekevät myös osa-aikatöitä ja käyttävät säästöjään opintojensa aikana. Opintotuki ulkomaille on korkeampi ulkomaille kuin Suomeen, varsinkin lainantakaus on korkeammalle summalle. Monessa tapauksessa sillä saa katettua myös lukukausimaksut tai ainakin osan niistä.

Maailmalle.netissä on yleistietoa opintojen kustannuksista ja rahoituksesta:
Opintojen kustannukset ja rahoitus >>

Säätiöt ja rahastot myöntävät stipendejä opiskeluun ja tutkimukseen, mutta apurahoja on tarjolla enimmäkseen tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen. Kaikki tarkemmat tiedot hakuajoista ja -ehdoista löytyvät rahoittajien verkkosivuilta. Maailmalle.netiin on kerätty tietoa ja linkkejä apurahoista.
Apurahaa opiskeluun? >>

Sinun kannattaa selvittää, tarjoaako myös kohdemaasi tai korkeakoulusi apurahoja ulkomaisille opiskelijoille. Opetushallituksen Maatieto.net-palvelussa on tietoa opiskelusta eri maissa. Tietyn maan kohdalla on kerrottu kaikki tiedossamme olevat sivustot, joilta saa tietoa apurahoista kohdemaassa:
Maatieto.net >>

Back to top