Skip to Content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK

Hae kysymyksiä ja vastauksia ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muista kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Voit lähettää meille myös oman kysymyksesi, vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta.

Kysymykset vastauksineen tallennetaan ja osa niistä julkaistaan sivustolla. Julkaistut kysymykset toimitetaan siten, että kysyjän henkilöllisyys ja muut tunnistamista helpottavat seikat eivät tule esille.

Voit aina kysyä henkilökohtaista neuvontaa myös Maailmalle-neuvontapalveluista verkkolomakkeella ja puhelimitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä › Mistä voisin hakea rahoitusta harjoitteluun Suomen edustustoihin ulkomailla?

Mistä voisin hakea rahoitusta harjoitteluun Suomen edustustoihin ulkomailla?

Kysymys
Mistä voisin hakea rahoitusta harjoitteluun Suomen edustustoihin ulkomailla?
Vastaus
Korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet voivat hakea CIMOn kautta harjoittelupaikkoja Suomen edustustoihin ulkomailla. CIMOn harjoitteluohjelmiin kuuluu paikan lisäksi apuraha, jonka suuruus vaihtelee kohdemaan mukaan.

Haettavat paikat julkaistaan hakukierroksen alkaessa maalis-huhtikuussa ja syys-lokakuussa. Hakuaika kestää yleensä kaksi viikkoa. Tietoa edustustoharjoittelusta Cimo.fi-palvelusta: Harjoittelu Suomen edustustoissa ulkomailla >>

CIMO ei myönnä erillisiä apurahoja edustustoharjoitteluun, kun on kyse itse hankitusta harjoittelupaikasta. Korkeakouluopiskelijat voivat tiedustella harjoittelutukea omasta korkeakoulustaan, tosin suurin osa korkeakouluista ei myönnä rahoitusta koko harjoittelujaksolle, sillä työnantajien odotetaan osallistuvan harjoittelijan palkkakustannuksiin. Edustustot eivät kuitenkaan maksa harjoittelijoille palkkaa, vaan ne edellyttävät, että harjoittelijalla on apuraha koko harjoittelujaksolle.

Nordplus- ja Erasmus+-ohjelmat ovat periaatteessa mahdollisia rahoituskanavia harjoitteluun Suomen edustustossa Pohjoismaissa tai Baltiassa (Nordplus) tai EU-maissa, Norjassa, Islannissa, Lichtensteinissa, Makedoniassa tai Turkissa (Erasmus+). Harjoittelun ehdoista ja sen rahoituksesta sovitaan aina yhdessä oman korkeakoulun ja työnantajan kanssa. Lisätietoja saat oman korkeakoulusi kansainvälisten asioiden toimistosta.

Back to top