Skip to Content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK

Hae kysymyksiä ja vastauksia ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muista kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Voit lähettää meille myös oman kysymyksesi, vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta.

Kysymykset vastauksineen tallennetaan ja osa niistä julkaistaan sivustolla. Julkaistut kysymykset toimitetaan siten, että kysyjän henkilöllisyys ja muut tunnistamista helpottavat seikat eivät tule esille.

Voit aina kysyä henkilökohtaista neuvontaa myös Maailmalle-neuvontapalveluista verkkolomakkeella ja puhelimitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä › Olen 17-vuotias ja haluaisin kesäksi ulkomaille. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Olen 17-vuotias ja haluaisin kesäksi ulkomaille. Mitä vaihtoehtoja minulla on?

Kysymys
Olen 17-vuotias ja haluaisin kesäksi ulkomaille. Mitä vaihtoehtoja minulla on?
Vastaus
Voit lähteä esimerkiksi kesäleirille, vaihtojaksolle jonkin ohjelman kautta tai kielikurssille. Monissa ohjelmissa saatetaan kuitenkin edellyttää täysi-ikäisyyttä. Myös monet työnantajat vaativat 18 vuoden ikää, esimerkiksi Nordjobb-ohjelmassa tulee olla täyttänyt 18 ennen kuin työt alkavat. Lisätietoja saat Nordjobbin verkkosivulta >>

Joillekin kansainvälisille vapaaehtoistyöleireille otetaan myös alaikäisiä. Leirit kestävät 2-3 viikkoa, osallistujia on eri puolilta maailmaa joten yhteinen kieli on usein englanti. Ainakin Allianssin nuorisovaihdolla on tietoa näistä leireistä. Nuorisovaihdolla on myös Work Experience Spain -ohjelma vähintään 17 vuotta täyttäneille.

Yksi vaihtoehto on lähteä muutamaksi viikoksi kansainväliselle nuorisoleirille tai perhevaihtoon ulkomaille. Näistä vaihtoehdoista löydät tietoa Maailmalle.netin-sivulta: Nuorten leirit ja perhevaihdot>>

Muita alle 18-vuotiaille tarjolla olevia mahdollisuuksia:

*Finland-US Young Ambassadors' -kesävaihto-ohjelma >>

*Kesälukiot >>

*Kielikurssit >>

*Nuorisovaihdot >>

Tarkempia tietoja (kustannukset, hakeminen yms.) kannattaa kysyä suoraan järjestäjiltä.

Ryhdy selvittämään eri vaihtoehtoja ajoissa! Hakuaika saattaa olla jo edellisenä syksynä.
Back to top