Skip to Content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK

Hae kysymyksiä ja vastauksia ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muista kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Voit lähettää meille myös oman kysymyksesi, vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta.

Kysymykset vastauksineen tallennetaan ja osa niistä julkaistaan sivustolla. Julkaistut kysymykset toimitetaan siten, että kysyjän henkilöllisyys ja muut tunnistamista helpottavat seikat eivät tule esille.

Voit aina kysyä henkilökohtaista neuvontaa myös Maailmalle-neuvontapalveluista verkkolomakkeella ja puhelimitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä › Onko mahdollista käydä koko lukio ulkomailla?

Onko mahdollista käydä koko lukio ulkomailla?

Kysymys
Onko mahdollista käydä koko lukio ulkomailla?
Vastaus
Kyllä on. Toisen asteen yleissivistävissä oppilaitoksissa eli käytännössä siis lukiossa suoritetaan kunkin maan koulutusjärjestelmän mukainen tutkinto. Opetuksen sisältö voi poiketa Suomen lukioissa opiskeltavista aineista, ja tapa opiskella tai oppituntien määrä saattaa olla erilainen. Opetuskielenä on yleensä maan virallinen kieli.

Kouluista ja pääsyvaatimuksista, sekä hakuajoista ja kustannuksista saa parhaiten tietoa maan opetusviranomaisilta ja suoraan oppilaitoksista.

Asioiden selvittely vaatii aikaa ja itsenäistä tiedon etsintää. Nuoren on hyvä ottaa vanhemmat mukaan asioiden järjestelyyn heti aluksi. Yleensä alaikäinen ei voi hoitaa yksin virallisia asioita.

Lue asiasta tarkemmin Lukio ulkomailla -sivulta.

Back to top