Skip to Content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

UKK

Hae kysymyksiä ja vastauksia ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muista kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Voit lähettää meille myös oman kysymyksesi, vastaus lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta.

Kysymykset vastauksineen tallennetaan ja osa niistä julkaistaan sivustolla. Julkaistut kysymykset toimitetaan siten, että kysyjän henkilöllisyys ja muut tunnistamista helpottavat seikat eivät tule esille.

Voit aina kysyä henkilökohtaista neuvontaa myös Maailmalle-neuvontapalveluista verkkolomakkeella ja puhelimitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä › Voiko 34-vuotias haaveilla töistä ulkomailla?

Voiko 34-vuotias haaveilla töistä ulkomailla?

Kysymys
Voiko 34-vuotias haaveilla töistä ulkomailla?
Vastaus
Toki voi! Työnantajat yleensä toivovatkin hakijoilta soveltuvan koulutuksen ja osaamisen lisäksi myös työkokemusta. Vinkkejä työnhakuun löydät Maailmalle.netin Palkkatyö ulkomailla -sivulta.

Helpointa on lähteä töihin Eurooppaan, sillä suomalainen ei tarvitse työlupaa työhön toisessa EU- tai ETA-maassa. Työskentelystä Euroopassa neuvovat työ- ja elinkeinotoimistojen Eures-neuvojat.

Työn etsintä Euroopan ulkopuolelta vaatii hieman enemmän omatoimisuutta: mahdollisuuksia kannattaa lähteä kartoittamaan paikallisten työvoimaviranomaisten ja työnhakupalveluiden kautta. Lupa-asiat kannattaa selvittää hyvissä ajoin!

Myös CIMO tarjoaa työelämässä oleville mahdollisuuksia lähteä maailmalle. Lue lisää Cimo.fi:stä: Yksilöille

Maailmalle.netistä löydät vinkkejä myös vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin maailmalla.
Back to top